Master Chéf Špičák

MASTER CHÉF ŠPIČÁK

V rámci projektu Erasmus+ jsme v uplynulém měsíci vařili a soutěžili. Zadání bylo vylosováno již dávno, při setkání v dánské Kodani. Vylosovali jsme si Francii a Francouzi si vylosovali nás, takže začala čilá výměna sms, mailů či zpráv na Messengeru tak, abychom byli schopni uvařit recepty, které si jednotlivé skupiny vylosovaly. Děti ve skupinách vařily tak notoricky známé recepty jako „rattatoulle“, „rilletes“ či „chocolate mousse“ nebo „cibulačku“, ale i mně známé např. „Paris brest“ či „madame Croque“.
Řeknete si, vaření podle receptu, to přeci zvládne každý. Jenže ouha. Bylo potřeba recepty přeložit do češtiny, vypočítat rozpočet, nakoupit, navařit, pak sníst a přitom se ještě usmívat a natáčet. Všechny filmy a fotografie se zasílali paní učitelce Zelinkové, která veškerou práci koordinovala, ale závěrečné zpracování a sestříhání bylo na panu učiteli Havláskovi.
Konečně bylo všechno hotovo a tak se všechny osmé ročníky sešly jednoho krásného odpoledne v učebně dějepisu. Všichni jsme společně shlédli krátké filmy, kterými se jednotlivé skupiny prezentovaly, vyslechli si „historky z natáčení“ např. skupina dělající toasty „madame Croque“ měla všechno nakoupené, až na toastový chléb, jiná skupina spálila brusinkovou omáčku tak, že se musela dělat znova od začátku apod.
Až na drobné „nedostatky“ si všichni společné vaření a natáčení užili. Nakonec hlasovala jak odborná porota (třídní učitelé 8. ročníků), tak dětská porota a obě se vzácně shodly. Do tureckého Mersinu nás pojede reprezentovat „chocolate mousse“ dezert, který připravily Veronika Dubraviková a Anna Karpinská, za kamerou stál Lukáš Tulak. Vítězné týmy obdržely diplomy a sladké odměny.

FILMEČEK Z ČESKÉHO VAŘENÍ

FILMEČEK Z FRANCOUZSKÉHO VAŘENÍ


FOTKY Z MASTERCHÉFA












Komentáře

Oblíbené příspěvky