Erasmus+ a profese turistického ruchu na okrese Česká Lípa


V rámci projektu Erasmus měli žáci 7. C za úkol uskutečnit rozhovory s různými pracovníky cestovního ruchu na okrese Česká Lípa, s recepční, majitelkou cestovní kanceláře, animátorem, ředitelem muzea a delegátem cestovní kanceláře. Žáci si pro ně nejprve ve skupinkách připravili zajímavé otázky, které se týkaly jejich profese a které rovněž překládali do angličtiny. Poté došlo k zajímavým osobním schůzkám s lidmi, kteří tyto profese v praxi skutečně vykonávají. Žáci jejich odpovědi pečlivě zaznamenávali a v jejich průběhu měli také možnost se dozvědět spoustu zajímavostí o dané práci. Otázky byly zaměřeny mimo jiné na předpoklady k dané práci (vzdělání, jazykové předpoklady), výhody, ale i nevýhody dané profese, včetně časového vytížení, dále jak se k práci dostali, co je na ní baví, finanční ohodnocení, možnost kontaktu se zahraničními návštěvníky apod.
Velmi zajímavá byla například návštěva ředitele Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě, který zde současně vykonává funkci zoologa. Žákyně následně měly možnost seznámit se, jak rozsáhlá je sbírka našeho okresního muzea, nyní obohacená i o výstavu ke 100. výročí založení Československa. Žáci se také dozvěděli, že práce animátora představuje zajímavou možnost brigády pro studenty, práce delegáta zase přináší dobré finanční ohodnocení.
K vypracovaným rozhovorům v češtině i v angličtině žáci následně připravují dvojjazyčné náborové letáky na dané profese a prezentace.



Komentáře

Oblíbené příspěvky