Příprava společenské hry

V rámci projektu Erasmus+ každá země vyrábí svoji verzi společenské hry. Úkolem hry je dobrodružnou formou provézt hráče všemi zapojenými zeměmi a zároveň zábavně naučit základní informace o daném státě (stavby, pokrmy, vynálezy…).
Žáci ze 7. A se pečlivě věnovali výrobě herního plánu. Rozděleni do skupin si nejdříve museli najít potřebné informace o konkrétní zemi na internetu a poté si na skicák nakreslit podoby dominant či monumentů. Ve skupině si ještě vymysleli otázky a úkoly ke hře, neboť obsahuje i takzvaná bonusová políčka. Po schválení výše zmiňovaných bodů se přešlo k výrobě samotného herního plánu a převedení nápadů na originální hrací pole, které můžete vidět na přiložených obrázcích.
Poslední veledůležitou věcí byly figurky. Pro nejhezčí figurku bylo uděláno výběrové řízení, do kterého se zapojil celý 7. ročník. Každý žák nakreslil návrh vlastní figurky. Přísná porota posléze zvolila nejvhodnější figurku a dala tvůrci zakázku na jejich výrobu. A kdo vyhrál? Altan Bilguun ze 7. B.
VeIice náš těší, že se o projekt zajímá každý žák, i když není primárně žákem přímo zapojeným, což je případ přesně Altan Bilguuna. Avšak díky své figurce se stal nedílnou součástí i on.
Vyrobenou hru chceme poprvé vyzkoušet s našimi mladšími žáčky z 1. stupně, takže se těšte na zprávu, jak to dopadlo…





Komentáře

Oblíbené příspěvky